DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Pour over

Pour over to ogólny termin określający wszystkie metody parzenia, w których w mniej lub bardziej subtelny sposób nalewa się gorącą wodę na mieloną kawę. My w KitchenLab lubimy ten rodzaj kawy, ponieważ można eksperymentować z czasem parzenia, stopniami zmielenia, temperaturą wody, mieszaniem i mnóstwem innych zmiennych. Kawa pour over jest zazwyczaj parzona w papierowych filtrach, a metoda ta często wydobywa więcej złożoności i skutkuje lżejszą filiżanką kawy niż inne metody. Trzy najpopularniejsze modele pour over to Hario V60, Kalitta Wave i Chemex. Papierowy filtr Chemex jest znacznie grubszy od pozostałych, co oznacza, że sam filtr zatrzymuje więcej olejków z kawy. Smak z Chemexa jest więc często nieco czystszy i lżejszy. W przypadku V60 otrzymujemy ładną kwasowość i kwiatowość, natomiast w przypadku Wavena z trzema małymi otworami otrzymujemy generalnie dłuższy czas parzenia i słodszą kawę. Parzymy kawę ręcznie, stosując różne metody w zależności od pochodzenia kawy i stopnia jej wypalenia, aby wydobyć z każdego ziarna to, co najlepsze. Tutaj znajdziesz naszą ofertę gadżetów dla tych, którzy również lubią ręcznie parzoną kawę. Znajdziesz tu również wszystkie akcesoria potrzebne do parzenia ręcznie parzonej kawy. Jeśli jesteś zainteresowany, naprawdę gorąco polecamy zainwestować w dobrą wagę i dzbanek z gęsią szyjką - dzięki temu parzenie będzie zarówno lepsze, jak i przyjemniejsze. Dzięki dobrej wadze możesz dozować tę samą ilość kawy i wody przy każdym parzeniu (lub w trakcie parzenia dostosowywać ilość, aż do uzyskania doskonałego smaku), tak aby Twoje filiżanki były niezmiennie takie same. Dzięki dzbankowi z gęsią szyjką masz lepszą kontrolę nad nalewaniem, dzięki czemu łatwiej jest prawidłowo dozować wodę, przestrzegać przepisów zaparzania i osiągnąć równomierne zaparzenie całej zmielonej kawy w filtrze. Dzięki odpowiedniemu sprzętowi, masz lepszą kontrolę nad zmiennymi, które wpływają na efekt końcowy. Znajdziesz tu wagi specjalnie zaprojektowane do parzenia kawy, czajniki z gęsią szyjką oraz filtry do kawy Chemex, Hario V60 i Kalitta Wave.
Na stronie brakuje produktów
Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl