Patelnie
Patelnie ze wszystkich materiałów!
Tutaj znajdziesz wszystkie rodzaje patelni potrzebne do tego, aby Twoja kuchnia była kompletna. To, jaką patelnię wybrać, zależy trochę od tego, do czego będziesz jej używać. Grube dno nieco dłużej się nagrzewa, ale lepiej zatrzymuje ciepło w naczyniu po włożeniu potrawy - jeśli ciepło spadnie zbyt mocno, istnieje ryzyko, że potrawa zostanie ugotowana zamiast usmażona. Patelnie z powłoką są bardzo uniwersalne i zapewniają ładne powierzchnie do smażenia, ale w końcu powłoka się zużyje i trzeba będzie wymienić patelnię. Patelnie z żeliwa i stali węglowej stanowią delikatne i smaczne powierzchnie do smażenia przede wszystkim mięsa i ryb. Stal nierdzewna bez powłoki ma drobne właściwości smażenia, ale wymaga pewnej techniki podczas gotowania. Jeśli patelnia ma żaroodporny uchwyt, można ją włożyć do piekarnika. Nie jesteś pewien? Zapoznaj się z naszym przewodnikiem zakupu patelni do smażenia!
Cristel
Więcej wyborów
Patelnia ze stali nierdzewnej z odczepianą rączką, Strate - Cristel
de Buyer
Więcej wyborów
Patelnia ze stali węglowej ze stalową rączką, Mineral-B - de Buyer
Cristel
Więcej wyborów
Patelnia powlekana z odczepianą rączką, Strate - Cristel
Cristel
Więcej wyborów
Głęboka patelnia ze stali nierdzewnej z odczepianą rączką, Strate - Cristel
de Buyer
Więcej wyborów
Głęboka patelnia miedziana na indukcję z rączką ze stali nierdzewnej, Prima Matera - de Buyer