DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Alginian sodu (E401) - The Kitchen Lab

1429-16782
Waga:
100 gramów
100 gramów 250 g 500 g
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • O alginianie sodu (E401)

      Alginian sodu jest stosowany jako zagęszczacz i jest pozyskiwany z brązowych wodorostów. W zimnym worku może żelować większość rzeczy, ale wymaga to kontaktu z jonami wapnia. Najbardziej znanym przykładem zastosowania alginianu sodu są prawdopodobnie kule oliwne Ferrana Adiry. Miał je w elBulli, a teraz są w jego nowej restauracji Tickets Bar w Barcelonie.

      Alginian sodu może być używany do wielu rzeczy - w tym do wytwarzania zarówno miękkich, jak i twardych, odpornych na ciepło galaretek; tworzenia pianek, kulek kawioru lub nadawania emulsjom lub innym produktom bardziej stabilnej struktury.
      Użycie

      Aby zrobić kule, weź 1% alginianu sodu na wagę płynu, w którym chcesz go rozpuścić. Ubij bezpośrednio w cieczy lub wymieszaj najpierw z suchym składnikiem, takim jak cukier. Wrzuć mieszaninę do kąpieli wapniowej, a otrzymasz kulki kawioru. Sprawdź naszą współpracę ze Special Ingredients przy tworzeniu kulek Gin & Tonic w poniższym klipie i zobacz, jakie to proste

      Składniki:
      Alginian sodu, E401
      Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Nie spożywać w czystej postaci.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl