Bambusowa łyżka do ryżu
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


-
Informacje o produkcie
-
Łyżka do ryżu lub shamoji służy do mieszania i podawania ryżu bez uszkadzania ziaren. W Japonii jest ona tak samo niezbędna w kuchni jak chochla czy łopatka, a szczególnie niezbędna, jeśli chodzi o ryż do sushi, japoński ryż krótkoziarnisty lub świeżo ugotowany ryż jaśminowy. Płaski kształt pozwala na obracanie ryżu zamiast mieszania, zachowując zarówno teksturę, jak i połysk.
Ten model jest wykonany z bambusa, naturalnego materiału, który nie przywiera tak łatwo i szybko się ochładza. Powierzchnia jest gładka, ale lekko porowata, co pomaga wchłonąć nadmiar wilgoci bez przywierania ryżu. Jest często używany w połączeniu z hangiri (drewnianą miską) podczas przygotowywania ryżu do sushi, ale działa równie dobrze bezpośrednio w urządzeniu do gotowania ryżu lub rondlu.
Tradycyjnie shamoji jest używany bez tłuszczu lub oleju i zawsze powinien być zwilżony przed użyciem, aby zapobiec przywieraniu ryżu. Po użyciu należy go starannie wysuszyć, najlepiej na stojąco, aby bambus zachował swój kształt.
Proste, eleganckie narzędzie, które sprawdza się równie dobrze w życiu codziennym, jak i podczas najbardziej skrupulatnej pracy nad sushi.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.