DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Brykiet do wędzarni, Flavour Bisquettes - Bradley Smoker

1594-24387
Liczba brykietów:
120
120 48
Smak:
?
?
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Kluczem do sukcesu Bradley Smoker są aromatyzowane brykiety do wędzenia. W celu wytworzenia brykietów, wióry z twardego drewna w dokładnej ilości zostały sprasowane razem i połączone pod kontrolowanym ciśnieniem do odpowiedniej gęstości. Smak dymu zależy od rodzaju drewna użytego w brykiecie do wędzenia. n
      • Olcha i klon zapewniają bogaty i charakterystyczny smak, który jest powszechnie stosowany do owoców morza, szynki i bekonu. Tutaj, w Szwecji, olcha jest tradycyjnie stosowanym gatunkiem drewna i może być używana do większości rzeczy w szwedzkich smakach.
      • Orze i mesquite mają mocniejsze i bardzo wyraźne smaki i są powszechnie używane do wędzenia wołowiny i wieprzowiny, takich jak boczek wieprzowy i mostek.
      • Jabłko i wiśnia zapewniają słodszy, łagodniejszy smak dymu i są zwykle używane do drobiu i dziczyzny.
      • Więcej informacji na temat rodzajów drewna i smaków można znaleźć w zakładce przewodnik po smakach.

      Wędzarnia Bradley spala jeden brykiet dymu co dwadzieścia minut i wytwarza czysty smak dymu. Po zakończeniu spalania każdego brykietu, jest on delikatnie wypychany z elementu przez następny brykiet, spada i jest gaszony w misce z wodą. Cykl ten trwa tak długo, jak generator dymu jest załadowany brykietami. Podczas spalania drewna dym powstaje w ciągu pierwszych kilku minut. Gdy drewno wytworzy wystarczającą ilość ciepła i spali się, powstają wysokie temperatury, kwasy, żywice i gazy, które psują smak i wygląd wędzonej żywności. Podczas spalania drewna nie ma kontroli nad warunkami gotowania. Z brykietami do wędzenia Bradley, zgadywanie jest wyeliminowane. Brykiety Bradley Smoker nie tylko usuwają niepożądane ciepło, ale dym wytwarzany w sposób Bradley jest czterokrotnie czystszy niż dym wytwarzany przez identyczne zrębki wędzarnicze spalane na patelni lub wędzarni. Bradley Smoker zużywa brykiety w tempie jednego na 20 minut. Skład

      Brykiety Bradley Smoker wykonane są z naturalnego drewna liściastego bez żadnych dodatków. Testy przeprowadzone przez British Columbia Institute of Technology wykazały, że brykiety dymne Bradley wytwarzają ponad czterokrotnie czystszy dym niż dym wytwarzany z identycznych zrębków wędzarniczych spalanych na patelni lub w wędzarni. n
      • 99,98% naturalnego drewna liściastego lub drzew owocowych
      • 0.02% kolagen - naturalna substancja stosowana jako środek wiążący
      Pochodzenie nRozporządzenie UE w sprawie drewna zobowiązuje podmioty handlujące drewnem do zachowania należytej staranności w przypadku handlu produktami drewnopochodnymi w UE. Przepisy te mają na celu zapobieganie nielegalnemu wyrębowi lasów. Wszystkie brykiety do wędzenia podlegają procesowi należytej staranności przeprowadzanemu przez europejskiego dystrybutora we współpracy z producentem. Status ekologiczny nNiektórzy klienci pytali, czy brykiety wędzarnicze Bradley są ekologiczne. To pytanie zostało skierowane do Soil Association, które określa takie kwestie. Zapewniono nas, że brykiety są zgodne z wymogami, choć nie posiadamy formalnego certyfikatu. Klienci mogą śmiało kierować się do Soil Association w celu sprawdzenia zgodności. 48 opakowań zapewnia 16 godzin palenia;
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl