DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Cream of Tartar (E336) - The Kitchen Lab

1429-27720
Waga:
100 g
100 g 250 g 500 g
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Vinsten, lub Cream of Tartar, jak zaczęto go nazywać, odkąd stał się szerzej dostępny pod wpływem amerykańskim, ma chemiczną nazwę winianu potasu. Jest stosowany w piekarnictwie do nadawania objętości i stabilności marmurkom i sufletom, może zapobiegać destabilizacji bitej śmietany i nadaje kremową konsystencję lukrowi. Po dodaniu margaryny niewielka jej ilość przyspiesza pienienie i pomaga ustabilizować strukturę, co z kolei zwiększa objętość. Zapobiega krystalizacji cukru i działa jako środek spulchniający do wypieków. Wraz z wodorowęglanem tworzy proszek do pieczenia. Szczypta kamienia winnego dodana do wody podczas gotowania warzyw pomaga im zachować świeżość. Używany również w niektórych wyrobach cukierniczych. Powszechnym zastosowaniem poza gotowaniem jest jego użycie w tworzeniu ciasta do zabawy dla dzieci.

      Użycie: Dawkować według potrzeb. Do około 1 g na białko jaja podczas wyrabiania ciasta.

      Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia.

      Składniki: winian potasu E336 (przeciwutleniacz)

      Liczby na 100g:
      Energia: 1348,1kj/317,2kcal
      Tłuszcz: 0g
      Węglowodany: 79,3g
      W tym cukry: 0g

      Wyprodukowane przez naszych przyjaciół Specjalne składniki.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl