DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Culinary Reactions: The Everyday Chemistry of Cooking - Simon Quellen Field

95
1820-22267
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Kiedy gotujesz, jesteś chemikiem Za każdym razem, gdy postępujesz zgodnie z przepisem lub go modyfikujesz, eksperymentujesz z kwasami i zasadami, emulsjami i zawiesinami, żelami i pianami. W kuchni denaturujesz białka, krystalizujesz związki, reagujesz enzymami z substratami i pielęgnujesz pożądane życie drobnoustrojów, jednocześnie tłumiąc szkodliwe bakterie i grzyby. I w przeciwieństwie do laboratorium, możesz jeść swoje eksperymenty, aby zweryfikować swoje hipotezy.

      W Reakcjach kulinarnych autor Simon Quellen Field zamienia miarki, palniki kuchenne i miski do mieszania w cylindry z podziałką, palniki Bunsena i zlewki. W jaki sposób zmiana proporcji mąki, cukru, drożdży, soli, masła i wody wpływa na wzrost chleba? Dlaczego do produkcji bitej śmietany używa się podtlenku azotu, a nie bardziej powszechnego dwutlenku węgla? I dlaczego w sosie holenderskim używa się masła klarowanego? Ten łatwy do zrozumienia elementarz zawiera nawet przepisy demonstrujące omawiane koncepcje, w tym: Polewę z bitej śmietany - piankę; Cherry Dream Cheese - żel białkowy; Lemoniadę z jajkiem kameleonem - wskaźnik kwasowości; i wiele więcej

      Język: angielski
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 9781569767061 EAN: 9781569767061
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl