DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Generator ultradźwiękowy - HIELSCHER

26492
1485-10967
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Kraftfull ultraljudsgenerator, który dzięki tytanowemu trzonkowi wytwarza energię ultradźwiękową, która może być wykorzystywana do homogenizacji produktów spożywczych i emulsji, a także do rozsmarowywania komórek na całej powierzchni.

      [video width="640" height="358" mp4="https://www.kitchenlab.se/wp-content/uploads/2013/04/up200ht-up200st-en.mp4"][/video]

       

      Wykorzystując energię ultradźwiękową o dużej mocy dostarczaną przez tytanowy wałek, zapewniają one możliwość ekstrakcji smaków, emulgowania lub modyfikowania tekstury składników w krótkim czasie i przy minimalnym zamieszaniu. Kilka przykładów ich zastosowania to natychmiastowe starzenie spirytusu w dębie i produkcja majonezu bez jajek, ale ich zastosowania są ograniczone jedynie wyobraźnią używających ich szefów kuchni.

      Homogenizatory ultradźwiękowe były historycznie używane w laboratoriach do przygotowywania próbek do dalszych testów i dopiero niedawno zastosowanie kawitacji ultradźwiękowej (fale uderzeniowe) zostało zapoczątkowane do użytku w kreatywnych środowiskach kulinarnych. Urządzenia ultradźwiękowe mają ogromny zakres zastosowań i udokumentowaną wydajność, niezawodność i skuteczność. Od dawna są wykorzystywane w przemyśle spożywczym, np. do emulgowania niemieszających się cieczy lub ekstrakcji materiałów wewnątrzkomórkowych.

      Nowoczesne, zaawansowane technologicznie kuchnie i szefowie kuchni tworzący kuchnię molekularną mogą teraz wykorzystywać je do przygotowywania niezwykłych posiłków, które zaskakują gości nowymi, intensywnymi smakami.

      W marcu 2010 roku wyróżniony gwiazdką Michelin Sang-Hoon Degeimbre - szef kuchni i właściciel słynnej restauracji L'air du temps w Noville sur Mehaigne (niedaleko Namur w Belgii) - zaprezentował na portalu Starchefs.com ultradźwięki jako innowacyjną technikę przygotowywania niezwykłych potraw. Za pomocą ultradźwięków jest w stanie wydobyć najbardziej aromatyczne i smakowite elementy każdego składnika żywności, aby uzyskać świeżość smaku, który normalnie zostałby zniszczony podczas procesu gotowania.

      http://www.hielscher.com/ultrasonics/200ht_p.htm
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: UP200Ht
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl