Hangiri, pojemnik na ryż do sushi, 52 cm
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 1 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


-
Informacje o produkcie
-
Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego ryż do sushi w dobrej japońskiej restauracji smakuje w zrównoważony sposób, jest miękki i ma niemal poetycką konsystencję, odpowiedź brzmi: prawdopodobnie dlatego, że używa się tam hangiri. Może to tylko wyglądać jak drewniana beczka z miedzianymi opaskami, ale ta klasyczna wanna na ryż jest sercem japońskiej sztuki sushi.
Po ugotowaniu ryżu jest on tutaj mieszany - szybko, delikatnie i z odpowiednią ilością octu, cukru i soli. Drewno wchłania nadmiar wilgoci, naturalnie chłodząc ryż i pozwalając każdemu ziarnu oddzielić się bez sklejania w grudkę najbardziej przypominającą to, co można znaleźć pod stopami po przejściu w skarpetkach przez szkolną stołówkę w dzień kiełbasy stroganoff.
Ten model jest wykonany z litego drewna (tradycyjnego drewna przypominającego cyprys) z klasycznymi miedzianymi opaskami. Średnica 52 cm sprawia, że idealnie nadaje się do większych partii - około 3-5 kg ryżu - co oznacza, że równie dobrze sprawdzi się w kuchni sushi, jak i na imprezie, zajęciach lub dla oddanego domowego kucharza, który poważnie traktuje nigiri.
Podczas mieszania należy używać shamoji (drewnianej szpatułki) - metalowe przybory są tutaj zabronione. Po użyciu należy dokładnie wytrzeć hangirin (bez płynu do mycia naczyń!) i przechowywać w suchym miejscu. Cienka warstwa octu ryżowego przed użyciem może pomóc utrzymać drewno w dobrym stanie.
Możesz oczywiście używać go również do innych rzeczy. Idealnie nadaje się do chłodzenia świeżo ugotowanego risotto, mieszania marynowanych warzyw lub jako miska na chipsy na dodatkowe świąteczne okazje, takie jak Doobidoo na koniec sezonu.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.