Satake Houcho („nóż” po japońsku) oferuje wyjątkową wartość w stosunku do jakości, jaką otrzymujesz. Dyskretny design, brzytwosharp-cięte ostrze, lekkość oraz trwałość na pokolenia — jeśli odpowiednio dbasz o nóż — czynią go prawdziwym kuchennym skarbem. Priorytetem było stworzenie wysokiej jakości ostrza z prostą, lecz funkcjonalną rękojeścią z drewna magnolii. Houcho to najlepiej sprzedająca się seria noży Satake.
SHG111W to zestaw zawierający elastyczny nóż do filetowania 17 cm, nóż do chleba 20 cm, nóż Santoku/szefa kuchni 17 cm, nóż Gyuto/szefa kuchni 21 cm oraz nóż Petty/obierak 12 cm, zapakowane w piękne pudełko z drewna balsa.
Hi Carbon Steel
Kąt ostrzenia: 15°
Ostrzenie: kamień wodny lub ceramiczna ostrzałka
Rękojeść z drewna magnolii