DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Kamień solny, Himalaya 30 x 20 x 3 cm - Satake

225
1070-13389
Liczba: 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Webblager 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Ta różowa sól kamienna pochodzi z samego serca Himalajów. Składa się w 100% z naturalnej soli krystalicznej sprzed ponad 180 milionów lat. Kamień jest całkowicie naturalny i nie zawiera chemikaliów ani innych dodatków. Himalajski kamień solny nadaje potrawom pyszny "słony dotyk"! Ponadto zużywa się mniej soli niż w przypadku samodzielnego przyprawiania potraw. Istnieje kilka różnych sposobów wykorzystania kamienia solnego, do każdego umiarkowanego serwowania lub gotowania.


      Gotowanie z kamieniem solnym
      Podgrzany kamień solny może być używany przy stole jadalnym do gotowania małych kawałków ryb lub mięsa. W przypadku większych kawałków kamień solny może być używany bezpośrednio w źródle ciepła lub na nim.
      Kamień solny może być podgrzewany na różne sposoby i utrzymuje temperaturę przez około 20 minut.


        • BBQ/grill gazowy
          Zacznij podgrzewanie kamienia solnego od niskiej temperatury. Po 30 minutach można zwiększyć temperaturę, a po około 45 minutach kamień jest gotowy do użycia.

        • Piekarnik
          Kamień solny może być również używany w piekarniku, ale nie należy go wstępnie podgrzewać, ponieważ istnieje ryzyko pęknięcia kamienia solnego. Zwiększ temperaturę do 60°C, a następnie zwiększaj ją co 20 minut przez 1 godzinę. Maksymalna temperatura: 180°C.


      Kamień solny schłodzony
      Umieść kamień solny w zamrażarce i po około 30 minutach jest gotowy do podania na carpaccio, sushi lub sashimi. Na schłodzonym kamieniu solnym można również podawać zimne desery.

      Pielęgnacja
      Po schłodzeniu kamienia solnego należy go dokładnie opłukać i osuszyć. Ze względu na antybakteryjne właściwości soli, detergent nie jest potrzebny. Zbyt duża ilość wody powoduje powstawanie pęknięć w kamieniu i dlatego nigdy nie należy go umieszczać w zmywarce. Pozostaw kamień solny do dokładnego wyschnięcia przed kolejnym użyciem (około 24h). Dodatkowe informacje: Sól topi się w temperaturze 800°C.

      Porady
      Zrób swój własny gravlax! Wciśnij filet z łososia z cukrem i koperkiem między dwa kamienie solne, zawiń w papier i przechowuj w chłodzie przez 1-3 dni.
      - Smaż jajka i bekon przy stole!
      - Nie zapomnij o kamieniu solnym podczas prezentacji swoich pysznych deserów! Bavarois, lody i sorbet z odrobiną soli. Twoi goście to pokochają!
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: SSH30 EAN: 8966000029705
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl