Książka kucharska i naukowa - Michael Brenner
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN 30 DNI NA ZAKUP
-
Informacje o produkcie
-
Spektakularne kreacje kulinarne współczesnej kuchni są tematem niezliczonych artykułów i kanałów na Instagramie. Ale dla naukowca są one również doskonałym pedagogicznym badaniem podstawowych naukowych zasad gotowania. W książce Science and Cooking profesorowie z Harvardu Michael Brenner, Pia Soerensen i David Weitz przenoszą klasę do kuchni, aby uczyć fizyki i chemii leżącej u podstaw każdego przepisu. Nauka i gotowanie odpowiada na pytania, dlaczego ugniatamy chleb, co decyduje o temperaturze, w której gotujemy stek lub ile czasu nasze ciasteczka czekoladowe powinny spędzić w piekarniku, poprzez fascynujące lekcje, począwszy od roli ciśnienia i temperatury wrzenia w pralinie pekanowej, a skończywszy na mikrobach w kawie. Dzięki pięknym pełnokolorowym ilustracjom i przepisom, praktycznym eksperymentom i wciągającym wprowadzeniom światowej sławy szefów kuchni Ferrana Adrii i Jose Andresa, Science and Cooking zmieni sposób, w jaki czytelnicy podchodzą do obu tematów - w swoich kuchniach i poza nimi.
Język: angielski
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.