DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Książka kucharska i naukowa - Michael Brenner

235
1429-25199
 
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Spektakularne kreacje kulinarne współczesnej kuchni są tematem niezliczonych artykułów i kanałów na Instagramie. Ale dla naukowca są one również doskonałym pedagogicznym badaniem podstawowych naukowych zasad gotowania. W książce Science and Cooking profesorowie z Harvardu Michael Brenner, Pia Soerensen i David Weitz przenoszą klasę do kuchni, aby uczyć fizyki i chemii leżącej u podstaw każdego przepisu. Nauka i gotowanie odpowiada na pytania, dlaczego ugniatamy chleb, co decyduje o temperaturze, w której gotujemy stek lub ile czasu nasze ciasteczka czekoladowe powinny spędzić w piekarniku, poprzez fascynujące lekcje, począwszy od roli ciśnienia i temperatury wrzenia w pralinie pekanowej, a skończywszy na mikrobach w kawie. Dzięki pięknym pełnokolorowym ilustracjom i przepisom, praktycznym eksperymentom i wciągającym wprowadzeniom światowej sławy szefów kuchni Ferrana Adrii i Jose Andresa, Science and Cooking zmieni sposób, w jaki czytelnicy podchodzą do obu tematów - w swoich kuchniach i poza nimi.

      Język: angielski
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl