Our lowest price 1-30 days before price reduction:
Stan magazynowy:
Stan magazynu w sieci0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę?Ring +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN30 DNI NA ZAKUP
Produkt kampanii
Kampania:
Ilość:
0
Kampania się rozpoczyna:
Kampania się kończy:
Informacje o produkcie
Kwas mlekowy (E270) odgrywa ważną rolę w gotowaniu i jest obecny w większości sfermentowanych produktów spożywczych - od kiszonej kapusty i kimchi po chleb na zakwasie i piwo. Podczas produkcji sera to właśnie kwas mlekowy powoduje koagulację kazeiny zawartej w mleku. Kwas mlekowy jest często produktem ubocznym naturalnego procesu fermentacji. Kwas mlekowy ma cierpki smak, a proszek ten może być stosowany na kilka sposobów do aromatyzowania żywności i napojów.
Jest wytwarzany z cukru trzcinowego i buraczanego. Dlatego jest popularny do produkcji wegańskiego sera lub masła. Używany również do aromatyzowania koktajli lub warzenia piwa w celu obniżenia pH.
Użycie
Łatwo rozpuszcza się w gorących lub zimnych płynach. Dozować do smaku.
Zawartość: Kwas mlekowy (E270) Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Przechowywać przez około dwa lata.