DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Mleczan wapnia (E327) - The Kitchen Lab

1429-16781
Waga:
100 gramów
100 gramów 250 g 500 g
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • O mleczanie wapnia (E327)

      Mleczan wapnia to sól pochodząca z kwasu mlekowego, która szybko i łatwo rozpuszcza się w wodzie. Może być stosowany z Alignatem, Gellanem i niektórymi rodzajami karagenów. Reaguje z nimi, powodując żelowanie mieszanin bez podgrzewania. Dlatego nadaje się do molekularnej produkcji kulek, kawioru, pereł i spaghetti. Jest praktycznie bez smaku i może być stosowany jako alternatywa dla chlorku wapnia, który może dawać słony lub metaliczny posmak.
      Użycie:

      Używaj od 1 do 9% mleczanu wapnia w stosunku do wody do kąpieli wodnych.  Tam mieszaniny z gumą gellan lub alginianem sodu mogą reagować i powstają kule, kulki lub inne urządzenia molekularne.Jeśli ma być mieszany z innymi składnikami i spożywany, zalecamy użycie 1 procenta w stosunku do reszty przepisu.

      Może być również posypany owocami, aby przedłużyć ich trwałość.

      Składniki:
      Mleczan wapnia, E327
      Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Nie należy spożywać w postaci skoncentrowanej.
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: kalciumlaktat
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl