Our lowest price 1-30 days before price reduction:
Stan magazynowy:
Stan magazynu w sieci0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę?Ring +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN30 DNI NA ZAKUP
Informacje o produkcie
Klasyczny japoński nóż szefa kuchni japońskiej firmy KAI z wysokim i dość długim ostrzem o długości 16,5 cm. Nóż Santoku jest typem noża używanym w Japonii jako nóż szefa kuchni - jest wszechstronny i nadaje się do wszystkiego, od mięsa i drobiu po warzywa i warzywa korzeniowe.
Ostrze noża jest wykonane ze stali nierdzewnej 1k6, która ma wysoką zawartość węgla i pozwala na bardzo ostre ostrzenie krawędzi i utrzymuje ostrość. Rękojeść to połączenie sproszkowanego bambusa i polipropylenu.
Nóż Santoku 16,5 cm - KAI Wasabi Black
Twardość: 58 HRC /- 1 Długość ostrza: 16,5 cm Rękojeść: 12,6 cm
WASABI to seria noży, która sugeruje japońską estetykę opartą na buddyzmie Zen. W przeciwieństwie do tradycyjnej japońskiej drewnianej rękojeści, czarna rękojeść nie jest wkładana, ale całkowicie obejmuje ostrze. W ten sposób ostrze jest ściśle połączone z rękojeścią, dzięki czemu brud i bakterie nie mogą rozwijać się w żadnych otworach lub zagłębieniach.