Oroshigane, tarka ze stali nierdzewnej
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 12 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


-
Informacje o produkcie
-
Oroshigane ze stali nierdzewnej może nie jest tak mityczne jak wersja ze skóry rekina, ale jest tym bardziej użyteczne. Wykonuje swoją pracę z cichą precyzją i nie prosząc o nic w zamian. Jest to tarka w najczystszej postaci, stworzona do przekształcania surowych składników w smak, a nie na pokaz.
Małe, ostre jak brzytwa zęby są wybijane bezpośrednio ze stali, dając wynik, który jest drobniejszy i bardziej równomierny niż standardowe zachodnie tarki. Imbir, daikon, czosnek lub jabłko będą miały gładką, niemal puszystą teksturę zamiast grubych płatków wytwarzanych przez zwykłe perforowane narzędzia. Dla japońskich kucharzy nie jest to gadżet, ale część procesu.
Ten model ze stali nierdzewnej wymaga minimalnej konserwacji, nie rdzewieje i jest łatwy do spłukania. Haczyk w rogu umożliwia jego zawieszenie, co ma sens tylko wtedy, gdy to zrobisz i zastanawiasz się, dlaczego wszystkie przybory kuchenne nie działają tak samo.
Oroshigane jest często używany do wasabi i imbiru, ale działa równie dobrze ze skórką cytrusową, cebulą lub chrzanem. To małe narzędzie, które przypomina nam, że szczegół nie jest ozdobą, ale częścią całości.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.