DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Pectinex Ultra SP-L - The Kitchen Lab

1429-27834
Tom:
30 ml
30 ml 100 ml
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Pectinex jest wyspecjalizowanym enzymem, który rozkłada struktury pektynowe. Jest on zwykle stosowany w produkcji soków lub do klarowania płynów z błonnika. Pectinex ma kilka unikalnych zastosowań w nowoczesnej i molekularnej gastronomii i miksologii. Może być stosowany do obierania i filetowania owoców cytrusowych bez użycia noża w celu uzyskania doskonałego rezultatu. Może być również stosowany do usuwania pektyn z soków owocowych i cydrów w celu poprawy filtracji i smaku.


      Sposób użycia:
      Aby obrać kawałki owoców: Umieść/zanurz 250 g kawałków owoców (np. plasterki pomarańczy) w 250 ml wody i dodaj 2,5 ml Pectinex. Wymieszaj mieszaninę i przykryj pojemnik tak, aby był szczelny. Wstawić do lodówki na 48 godzin lub gotować sous vide w temperaturze 40°C przez 30 minut. Wyjąć segmenty z mieszanki i podawać.

      Aby usunąć pektynę z soku owocowego: dodać 2,5 ml Pectinexu do 1000 ml soku owocowego (0,25%). Odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej. Przecedzić przez sitko.

      Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Zużyć w ciągu 1 miesiąca od otwarcia i przechowywać otwarte opakowanie w lodówce.

      Składniki: Glicerol, woda, poligalakturonaza, chlorek potasu, liaza pektynowa.

  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl