Refraktometr / Miernik cukru 0-85% BRIX - Milwaukee
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 2 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


Polecane akcesoria
-
Informacje o produkcie
-
Refraktometr mierzy zawartość cukru poprzez pomiar załamania światła w cieczy. Jest to bardziej wiarygodny sposób w porównaniu na przykład z miernikiem baume, który mierzy gęstość, na którą mogą mieć wpływ czynniki inne niż zawartość cukru. Ten cyfrowy refraktometr zapewnia szybki i łatwy pomiar zawartości cukru z dużą dokładnością, pomagając na przykład w tworzeniu idealnych baz sorbetowych dla Pacojet, jeśli eksperymentujesz z dziwnymi składnikami, ale nadal chcesz uzyskać dobrą konsystencję. Zawartość cukru w sorbecie powinna wynosić około 20-26% w skali Brixa, co oznacza, że ten sam syrop cukrowy nie da takich samych rezultatów w przypadku liczi i manioku. Istnieje jednak różnica między cukrem a słodyczą, co oznacza, że możesz bawić się innymi cukrami, które znajdziesz w naszym asortymencie, aby sorbet nie był zbyt cierpki lub mdły, jeśli chcesz.
Umieść małą kroplę na szklance, a wynik pojawi się na czytelnym wyświetlaczu w ciągu 2 sekund. Miernik posiada automatyczną kompensację temperatury. Kalibrację można łatwo przeprowadzić w taki sam sposób, jak pomiar, ale zamiast tego należy użyć wody destylowanej, którą można znaleźć wśród naszych składników molekularnych.
Zakres pomiarowy: 0-85% Brix. Wyświetla 0,1% Brix. 0-80 ºC. Wyświetla 0,1 ºC.
Dokładność: 0,2% Brix, 0,3 ºC.
Źródło światła: żółta dioda LED.
Minimalna objętość cieczy: ok. 100 µl (0,1 ml).
Czas pomiaru: 1,5 s.
Automatyczna kompensacja temperatury (ATC) w zakresie 10-40 ºC.
Bateria: 1 szt. alkaliczna 9 V (nr art.: 98222). W zestawie.
Automatyczne wyłączanie po 3 min.
Wymiary: 19x10x7 cm.
Waga: 420 g.
Instrukcja obsługi (w języku angielskim) w zestawie.
Gwarancja: 1 rok.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.