Svensk sprit: Groggar, bål & cocktails - Emil Åreng
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 8 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


-
Informacje o produkcie
-
"Szwecja zdołała stać się krajem spirytusowym, z którym należy się liczyć, a zarówno duże, jak i małe szwedzkie destylarnie są obecnie w centrum uwagi na arenie międzynarodowej. W tej książce Emil Åreng, jeden z najlepszych barmanów w kraju, wyrusza w podróż po kraju, aby mieszać klasyczne koktajle, sztywne grogi i zupełnie nowe drinki przy użyciu wyłącznie szwedzkich alkoholi i składników.
""Przez ostatnie 15 lat my, barmani w Szwecji, przygotowywaliśmy klasyczne koktajle od podstaw, podróżując po świecie w poszukiwaniu nowych alkoholi, nowych technik i różnych składników, aby zapewnić gościom nowe doświadczenia - ale czy naprawdę daliśmy Szwecji szansę?"" pyta Emil, który prowadzi bar Facit w Umeå i pracuje wyłącznie w Szwecji.
Podążaj za nami do najlepszych szwedzkich destylarni i zanurz się w nowych sposobach mieszania koktajli ze słowami kluczowymi, takimi jak rześki i niechlujny, kwaśny i świeży, słodki, poncz i drinki z niewielką ilością alkoholu. Naucz się odpowiednich ruchów i technik, bez których nie możesz żyć, i uzyskaj wskazówki dotyczące inteligentnych skrótów - dzięki czemu możesz mieszać wspaniałe drinki w domu bez konieczności kupowania całego baru.
Emil Åreng jest wielokrotnie nagradzanym barmanem z 20-letnim doświadczeniem. Jest redaktorem napojów w Café, założył legendarny bar Open/Closed, był dyrektorem kreatywnym Cadier Bar w Grand Hotel w Sztokholmie, a ostatnio założył Facit Bar w Umeå.
Liczba stron: 144
Rok wydania: 2025
Format: Twarda oprawa
Język: szwedzki
ISBN: 9789127186880"
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.