Szczotka bambusowa
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


-
Informacje o produkcie
-
Lekki i elastyczny japoński pędzel bambusowy, po japońsku yakumi yose, przeznaczony do użytku z tarkami (oroshigane) lub do precyzyjnego nakładania płynów i aromatów. W Japonii ten rodzaj pędzla jest używany głównie do zbierania i przenoszenia startego imbiru, wasabi lub daikon z powierzchni tarki, gdzie jednocześnie pomaga zachować teksturę i smak bez drapania lub utleniania powierzchni metalowymi narzędziami. Nie jest to więc idealny wybór pędzla do skrobania bułeczek cynamonowych.
Miękkie, płaskie pasma bambusa są cięte i prasowane do odpowiedniej sztywności, aby działać zarówno jako pędzel, jak i skrobak. Dzięki naturalnym właściwościom antybakteryjnym materiału, dobrze nadaje się również do kontaktu z surowymi składnikami.
Oprócz tradycyjnego zastosowania, yakumi yose sprawdza się również jako lekki pędzel do sosu sojowego, marynaty lub glazury, na przykład w yakitori lub takoyaki. Jest łatwy do wypłukania i szybko schnie, nie przyjmując zapachu.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.