DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Takoyaki stick

75
2252-33080
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Patyczek do takoyaki lub szpikulec do takoyaki służy do obracania i kształtowania okrągłych kulek takoyaki nabe podczas gotowania. Jest to klasyczne narzędzie do uzyskiwania idealnie okrągłych takoyaki - chrupiących na zewnątrz, ale miękkich i parujących w środku.

      Ten model jest wykonany z odpornego na ciepło nylonu, dzięki czemu jest delikatny dla form z powłoką nieprzywierającą. Końcówka jest wąska i sztywna, aby łatwo przykleić się wzdłuż krawędzi ciasta, a plastikowa rączka zapewnia pewny chwyt nawet podczas szybkiej pracy nad gorącą patelnią.

      Technika jest prosta, ale wymaga praktyki: ciasto wlewa się do kubków, aż prawie się przeleje, a po około minucie delikatnie wsuwa się patyczek wzdłuż krawędzi i obraca kulkę o ćwierć obrotu. Gdy zewnętrzne ciasto zacznie zastygać, obracamy je ponownie, aż cała kulka będzie złota i okrągła. Na japońskich targowiskach często stoją rzędy kucharzy z podobnymi igłami do robienia na drutach, a dźwięk setek kulek takoyaki obracanych jednocześnie jest dźwiękiem, który wielu ludziom kojarzy się z matsuri (festiwalem).

      Igła do robienia na drutach może być również używana do innych małych dań smażonych na patelni, takich jak mini omlety, plasterki aebles lub wyroby cukiernicze gotowane w foremkach.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl