DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Zestaw z kamieniem do grillowania w soli himalajskiej i palnikiem nadmuchowym - 100% Chef

452
1532-14404
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 5 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Zestaw do efektywnego gotowania bezpośrednio na stole! Zestaw składa się z:

      • Kamień solny wykonany ze zdrowej soli himalajskiej o wymiarach 29 x 21 x 4 cm

      • Uchwyt na kamień solny

      • Palnik z dwoma płomieniami


      O kamieniu solnym
      Kamień solny wykonany w 100% z naturalnej soli krystalicznej z Himalajów. Kamień jest całkowicie naturalny - do jego produkcji nie użyto żadnych środków chemicznych ani innych dodatków. Kamień pozwala nadać potrawom piękny słony smak w sposób zarówno stylowy, jak i praktyczny! Może być używany zarówno do zimnych, jak i gorących potraw.

      Podgrzewany kamień solny może być używany przy stole do gotowania małych kawałków ryb lub mięsa.
      Kamień solny może być podgrzewany na różne sposoby i utrzymuje temperaturę przez około 20 minut.

      Sól działa jak nieprzywierająca powierzchnia, co bardzo ułatwia gotowanie potraw na kamieniu.

      • BBQ/grill gazowy
        Zacznij podgrzewać kamień solny w niskiej temperaturze. Po 30 minutach można zwiększyć temperaturę, a po około 45 minutach kamień jest gotowy do użycia.

      • Piekarnik
        Kamień solny może być również używany w piekarniku, ale nie należy go wstępnie podgrzewać, ponieważ istnieje ryzyko pęknięcia kamienia solnego. Zwiększ temperaturę do 60°C, a następnie zwiększaj ją co 20 minut przez 1 godzinę. Maksymalna temperatura: 180°C.


      Schłodzony kamień solny
      Umieść kamień solny w zamrażarce, a po około 30 minutach będzie gotowy do podania na carpaccio, sushi lub sashimi. Na schłodzonym kamieniu solnym można również podawać zimne desery.

      Pielęgnacja
      Po schłodzeniu kamienia solnego należy go dokładnie opłukać i osuszyć. Ze względu na antybakteryjne właściwości soli, detergent nie jest potrzebny. Zbyt duża ilość wody powoduje powstawanie pęknięć w kamieniu, dlatego nigdy nie należy go umieszczać w zmywarce. Przed kolejnym użyciem należy pozostawić kamień solny do dokładnego wyschnięcia (około 24h). Dodatkowe informacje: Sól topi się w temperaturze 800°C.
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 170/0006 EAN: 8436021700063
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl