DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Mise en place

Co to znaczy mise en place?

Mise en place w kuchennym francuskim, „misse” w kucharskim szwedzkim, oznacza z grubsza 'wszystko na miejscu/wszystko w porządku'. Koncepcja, czyli samo wykonanie, jest warunkiem koniecznym, aby praca w kuchni przebiegała sprawnie i była jak najbardziej udana. Nic nie powinno być zapomniane, opóźnione lub pozostawione przypadkowi. Dziś mise en place jest synonimem obrazu surowców przygotowanych, przetworzonych i przechowywanych w małych pojemnikach gastronomicznych, by później w określonej kolejności włączyć je do gotowania. Sposób pracy, czy też idea przyświecająca tej koncepcji, przenika całą profesjonalną kuchnię i dotyczy również narzędzi, maszyn i naczyń. Przygotowanie i uporządkowanie swojego stanowiska przed otwarciem jest istotną częścią zadania szefa kuchni. Zebraliśmy wszystkie produkty, które pozwolą odnieść sukces w przygotowaniu wstępnym i tym sposobie pracy. Pamiętaj jednak, że nie chodzi tylko o sprzęt. Mise en place to sposób myślenia, filozofia, sposób pracy.
Na stronie brakuje produktów
Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl