Asado - argentinsk grillning av Florencia Abella
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 1 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


-
Informacje o produkcie
-
W Argentynie asado to nie tylko forma grillowania. To narodowe danie, rytuał i sposób na życie. A co być może najważniejsze, jest to okazja do spotkania się z rodziną i przyjaciółmi i spędzenia całego dnia przy ognisku.
Asado można przygotować przy użyciu niemal każdego sprzętu, od dwóch kamieni i rusztu w parku po zwykły południowoamerykański grill, parilla, na podwórku. Ponieważ spalasz drewno w żarzących się węglach, posiłek zawsze podąża za rytmem otwartego ognia. Podczas gdy ogień jest rozpalony, najgorsze pragnienia są tłumione przez una picada, małą przekąskę. Może to być ser i wędliny, escabeche, marynowane warzywa i kilka empanadas.
Po rozpaleniu ognia zaczynasz gotować rzeczy, które najszybciej się palą i potrzebują najwięcej ciepła: chorizo, kaszankę, słodkie pieczarki i warzywa. Gdy płomienie przygasną, a żar jest najgorętszy, nadchodzi czas na słynne mięsa, takie jak tira de asado, żeberka lub vacío, stek z boczku, podczas gdy gasnący żar najlepiej nadaje się do składników, które muszą gotować się nieco dłużej i na małym ogniu. Mięso z grilla jest spożywane z chimichurri, sałatką, chlebem i różnymi dodatkami, które również są gotowane na otwartym ogniu. Piją piwo i czerwone wino i nie przestają, dopóki nie zgaśnie ostatni żar.
Liczba stron: 184
Rok wydania: 2022
Format: Twarda oprawa
Język: szwedzki
ISBN: 9789127178724
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Numer artykułu Lev: 9789127178724 EAN: 9789127178724
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.