Culinary Reactions: The Everyday Chemistry of Cooking - Simon Quellen Field
Stan magazynowy:
			- Stan magazynu w sieci 0 szt.
				Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
			
		 DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN  30 DNI NA ZAKUP
30 DNI NA ZAKUP- 
			Informacje o produkcie
			- 
					
						Kiedy gotujesz, jesteś chemikiem Za każdym razem, gdy postępujesz zgodnie z przepisem lub go modyfikujesz, eksperymentujesz z kwasami i zasadami, emulsjami i zawiesinami, żelami i pianami. W kuchni denaturujesz białka, krystalizujesz związki, reagujesz enzymami z substratami i pielęgnujesz pożądane życie drobnoustrojów, jednocześnie tłumiąc szkodliwe bakterie i grzyby. I w przeciwieństwie do laboratorium, możesz jeść swoje eksperymenty, aby zweryfikować swoje hipotezy. 
 W Reakcjach kulinarnych autor Simon Quellen Field zamienia miarki, palniki kuchenne i miski do mieszania w cylindry z podziałką, palniki Bunsena i zlewki. W jaki sposób zmiana proporcji mąki, cukru, drożdży, soli, masła i wody wpływa na wzrost chleba? Dlaczego do produkcji bitej śmietany używa się podtlenku azotu, a nie bardziej powszechnego dwutlenku węgla? I dlaczego w sosie holenderskim używa się masła klarowanego? Ten łatwy do zrozumienia elementarz zawiera nawet przepisy demonstrujące omawiane koncepcje, w tym: Polewę z bitej śmietany - piankę; Cherry Dream Cheese - żel białkowy; Lemoniadę z jajkiem kameleonem - wskaźnik kwasowości; i wiele więcej
 Język: angielski
 
- 
					
						
- 
			Dostawa i wysyłka
			- 
					Numer artykułu Lev: 9781569767061 EAN: 9781569767061
 
- 
					
	
	Polecane produkty
		Recenzje 
		
	
		
			
			0 Recenzje
		
	Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
	Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.
 
  
   
  
 
 

