DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Global GS-61 Nóż do chleba 16 cm

446
1073-10929
 
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Mniej ząbkowany nóż, sprawdza się nie tylko do chleba, ale jest również idealny do sałatek i różnych warzyw, idealny ząbkowany nóż uniwersalny! Stal Cromova 18.

      Noże Global dzielą się na noże, których numery seryjne zaczynają się od G, GS, GF lub GSF. G to zwykle nieco większe noże. GS oznacza Global Small i są to mniejsze noże w ofercie Global, mają nieco mniejszą rękojeść. GF oznacza Global Forged, noże z tej serii są kute w jednym kawałku stali, od czubka noża do końca rękojeści. GSF oznacza zatem Global Small Forged, czyli mniejsze noże kute.

      Mimo, że noże Global nazywane są nożami całkowicie stalowymi, nie są one, jak wielu uważa, wykonane w jednym kawałku (z wyjątkiem noży GFS & GF). Sprawiłoby to, że rękojeść byłaby zbyt ciężka i bardzo długo nagrzewałaby się w dłoni. Nóż globalny pierwotnie składa się z dwóch wytłoczonych połówek rękojeści i ostrza, walcowanego lub kutego w zależności od modelu noża. Części są ze sobą spawane, a rękojeść jest wypełniana piaskiem. Następnie noże trafiają do fabryki chemicznej, gdzie są zanurzane w różnych kąpielach w celu oczyszczenia i wytworzenia czarnego tlenku chromu na całej rękojeści. Następnie noże wracają do fabryki w celu naostrzenia. Klinga noża jest ostrzona, a rękojeść polerowana tak, aby czarny tlenek chromu pozostał tylko w zagłębieniach. Nadaje to rękojeści noża Global Knife charakterystyczny wzór kropek. Małe kropki, które w rzeczywistości są małymi wklęsłymi parabolami, mają cel, z którego niewiele osób zdaje sobie sprawę. Pozwalają one na odbijanie się promieniowania cieplnego powstającego w dłoni i zapewniają izolującą szczelinę powietrzną między rękojeścią a dłonią, co oznacza, że rękojeść nie jest tak zimna. Po wypolerowaniu rękojeści przychodzi czas na naostrzenie krawędzi noża. W zależności od modelu trafia on do robota ostrzącego lub do ostrzenia ręcznego. Następnie przychodzi czas na szycie, wytrawianie logo i pakowanie. Nóż trafia do kolejnego szczęśliwego posiadacza.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl