DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

HydroPro, Sous Vide - Sage | PolyScience

1388-24202
Model:
Hydropro
Hydropro Hydropro Plus
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Jeśli szukasz crème de la crème do gotowania sous vide, nie szukaj dalej niż tutaj! Polyscience HydroPro nie jest cyrkulatorem jak każdy inny. Jest mocniejszy, trwalszy, inteligentniejszy, bardziej przyjazny dla użytkownika i cichszy niż inne modele, które pojawiły się wcześniej. Jest tak wiele rzeczy, które są tak niesamowite w tej maszynie, że nie wiemy od czego zacząć!


      Na wyświetlaczu znajduje się oprogramowanie o nazwie Sous Vide Toolbox. Zawiera ono listę wszystkich możliwych potraw i szczegółów cięcia, a poprzez zmierzenie i zważenie tego, co zamierzasz ugotować, cyrkulator pomaga ustawić temperaturę i czas, aby uzyskać to, co najlepsze. Co więcej, można tworzyć własne programy i ustawienia wstępne, do których można łatwo uzyskać dostęp, aby osiągnąć te same wyniki za każdym razem. Oprócz temperatury i czasu można również ustawić prędkość wirnika i obniżyć ją, jeśli gotujesz w mniejszych garnkach i chcesz delikatniejszej cyrkulacji wody, aby wszystko nie chlupotało. Jest bardzo łatwy w obsłudze, mimo że spełnia wszystkie skomplikowane wymagania dotyczące żywności, i sprawia, że prosta metoda gotowania z perfekcją za każdym razem jest jeszcze łatwiejsza do opanowania.


      Nasadka cyrkulatora jest łatwa w regulacji wysokości i zatrzaskuje się na miejscu, dzięki czemu można łatwo wyjąć różdżkę do czyszczenia bez konieczności wykonywania wielu śrub. Można ją również bardzo łatwo przymocować do dowolnego dostępnego naczynia. Sam wirnik jest przymocowany za pomocą magnesu i można go łatwo zdjąć, a nawet prać w pralce. Co więcej, urządzenie pozwala ustawić coroczne przypomnienie o konieczności odkamieniania i rozwiązuje procedurę po prostu uruchamiając program odkamieniania. Wirnik jest wyposażony w łożysko rubinowe (zapewniające dłuższą żywotność i mniejsze tarcie) z wałem z węglika wolframu (bardzo twardego stopu metalu) i obudową ze stali nierdzewnej. Ponadto w komorze grzewczej nie ma wężownicy, co zmniejsza ryzyko osadzania się kamienia.


      Cyrkulator posiada 4,5-calowy kolorowy wyświetlacz z wieloma ustawieniami wstępnymi i obliczeniami, aby zapewnić, że jedzenie jest idealnie ugotowane. Oprócz zaprogramowanych programów lub zapisywania własnych ustawień, można oczywiście uruchomić tryb ręczny, a nawet tam można ustawić prędkość obrotów.


      Urządzenie może ubić do 45 litrów wody i może pompować około 17 litrów na minutę. Pomimo tego, przy 34 dB jest prawie bezgłośny - jest znacznie cichszy niż jakikolwiek inny, który słyszeliśmy.


      Maksymalna temperatura wynosi 90°C ze stabilnością i precyzją ±0,1°C. Moc wynosi 1485 W. Wyświetlacz i programy można odczytać w języku angielskim, francuskim, niemieckim lub hiszpańskim.


      Cyrkulator ma wymiary 37,1 x 9,3 x 17 cm, waży 2 kg i jest dostarczany z praktyczną torbą do transportu. Zobacz więcej o wszystkich zabawnych rzeczach, które możesz z nim zrobić w poniższych filmach!


      Jakby tego było mało, jest on dostępny w dwóch różnych wersjach, z HydroPro Plus przejmującym zwykły cyrkulator HydroPro. Model Plus posiada zintegrowany termometr, którego można użyć taśmy sous vide na torbie, aby zmierzyć temperaturę rdzenia potrawy podczas całego procesu gotowania. Jakby tego było mało, można rejestrować zmierzoną temperaturę. Wystarczy kliknąć, a temperatura rdzenia potrawy będzie rejestrowana co dziesięć minut i starannie wypełniana w formularzu pdf, który jest wysyłany bezpośrednio na telefon, a następnie do osoby kontaktowej ds. środowiska i zdrowia, która będzie cię kochać na zawsze! Wisienką na torcie jest to, że można zapisać kilka różnych profili użytkowników, dzięki czemu każde ugotowane danie może być również zalogowane do osoby, która była za nie odpowiedzialna. Aplikacja umożliwia również zapisywanie i rejestrowanie dostawców wszystkich produktów spożywczych, dzięki czemu dane do następnej kontroli są uporządkowane. Ponadto sonda umożliwia stały pomiar temperatury wewnętrznej, a tym samym umożliwia gotowanie delta, co skraca czas gotowania nawet o 50%. Poniżej Richard narysował i wyjaśnił, jakie to niesamowite.


       

       

      To wprowadza kolejny poziom w metodzie Sous-Vide; gotowanie delta (ΔT).


      Dzięki zintegrowaniu naprawdę dokładnego i zaawansowanego termometru z cyrkulacją, Polyscience HydroPro Plus otworzył możliwość skrócenia o połowę czasu potrzebnego do osiągnięcia pożądanej temperatury rdzenia.


      Proszę zwrócić uwagę na poniższy wykres:


      Deltacooking KitchenLab

      Surowiec w kąpieli wodnej nagrzewa się tym szybciej, im większa jest różnica temperatur między surowcem a otaczającą go wodą. Do czasu, gdy temperatura rdzenia zbliży się do temperatury docelowej, ogrzewanie spowolni się tak bardzo, że nierzadko ostatnie 5% ogrzewania wymaga 60% czasu.

      Pozwalając temperaturze wody przekroczyć temperaturę docelową surowca o zaledwie kilka stopni, można uniknąć tego efektu. Dla tych, którzy przygotowywali pieczeń w piekarniku przed erą sous-vide, nie jest to całkowicie nowa koncepcja. Powszechną praktyką było ustawianie piekarnika na 150°C w celu podgrzania pieczeni jagnięcej do 59°C. Problemem była nieodłączna niedokładność tej metody, co oznaczało, że nigdy nie można było być do końca pewnym, jaka będzie temperatura rdzenia po wyjęciu pieczeni z piekarnika i owinięciu jej w ręczniki i gazety w klasyczny sposób. Ekscytujące, tak - ale nerwowe i zdecydowanie niekontrolowane. Słaba przewodność cieplna powietrza (w porównaniu do wody) wymusiła dużą różnicę między pożądaną temperaturą rdzenia a temperaturą piekarnika. Jest to również powód, dla którego producenci piekarników nawet nie zadali sobie trudu, aby przyrosty ciepła były mniejsze niż 5&# 176 ° C. To, w połączeniu z niepewnością co do tego, ile centymetrów surowca otacza czujnik termometru, oznaczało, że gotowanie mięsa w piekarniku często przypominało loterię, a wielu kucharzy oczekiwało zarówno elogii, jak i uderzenia pięścią za każdym razem, gdy wynik był nawet zdalnie zbliżony do zamierzonego.


      Jedną ze wspaniałych rzeczy w sous vide jest to, że jest to technika, która daje wyniki, które są precyzyjne, przewidywalne i proste. Pompa cyrkulacyjna, która nie ma zintegrowanej sondy temperatury, nie wie, jaka jest temperatura rdzenia, a zatem ryzykuje albo zbyt wczesne wyłączenie przed osiągnięciem temperatury docelowej, albo zbyt długą pracę, przez co surowiec osiąga wyższą temperaturę niż pożądana.


      Wady gotowania delta:




        • Krótszy czas nagrzewania nie daje czasu na zmiękczenie - jeśli chcesz osiągnąć, na przykład, zmianę kolagenu w mięsie, obowiązuje staromodny model.


        • Zewnętrzne części gotowanej żywności będą miały wyższą temperaturę niż pożądana temperatura docelowa, więc typowa ”perfekcja od krawędzi do krawędzi” jest nieco zagrożona.
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: GSV700PSS4EEU1
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl