DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Miedziana miska na bezę z dwoma uchwytami - de Buyer

946
1602-11695
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Miedziana misa bezowa z dwoma uchwytami - de Buyer. nPojemność 7 litrów.
      Średnica 30 cm. Materiał, z którego wykonane jest naczynie do ubijania odgrywa ważną rolę podczas ubijania białek na bezę i ciasto sufletowe. Dwuuchwytowa miedziana misa na bezę - de Buyer - tworzy bardziej kremową pianę, którą trudniej jest "ubić", a także dłużej zachowuje swój kształt niż żółtka ubijane przez biednych ludzi przy użyciu zwykłych stalowych lub szklanych misek. Oto jak to działa: Kiedy ubijasz białka na pianę, białka owalbuminy, konalbuminy, globuliny i lizozymu w jajku są denaturowane (od łacińskiego słowa "nienaturalny"). Białka jaj są najbardziej puszyste, gdy białka są tylko częściowo zdenaturowane, a sztuczka dobrego ciasta polega na pozostawieniu łańcuchów białkowych w odpowiedniej ilości zmian, a warunek ten jest łatwiejszy do osiągnięcia, jeśli ubijasz w tym stosie miedzi. Dzieje się tak, ponieważ jony miedzi z miski mają tendencję do tworzenia związku z konalbuminą. Związek ten jest bardziej stabilny niż czysta konalbumina, która w przeciwnym razie może zostać łatwo "nadmiernie ubita", powodując zapadnięcie się piany, gdy cały łańcuch konalbuminy zostanie zdenaturowany. Gdy konalbumina jest w pełni zdenaturowana, ciasto zapada się, staje się ziarniste i uwalnia wodę. W Francji beza jest ubijana w miedzianych kadziach od XVIII wieku, a de Buyer produkuje naczynia kuchenne w Wogezach we Francji od 1830 roku.
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 6581.30 EAN: 3011246581304
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl