Zapraszamy na wieczór pierogów, akcesoriów oraz wschodnioazjatyckich smaków i technik! Kurs poprowadzi Karin Lei, uznana autorka książek kucharskich i profilerka kulinarna, która dzieli się swoją radością z jedzenia i przepisami na swoim blogu Chopstick Stories. Oprócz bloga jest znana z Instagrama i inspiruje dużą liczbę obserwujących w całej Szwecji. Karin gotuje wszelkiego rodzaju dania kuchni azjatyckiej, ale często koncentruje się na kuchni tajwańskiej, gdzie ma swoje korzenie. Ten wieczór będzie poświęcony chińskim pierogom, które również są tak bliskie, że w 2022 roku wydała książkę Dumplings and other Dim Sum.
Podczas wieczoru będziemy gotować pod bezpiecznym okiem Karin, a w menu znajdą się gotowane na parze pierogi wieprzowe i krewetkowe z ramsonem, sosem do maczania i ogórkiem z włókna kokosowego (chińska sałatka z ogórków). Ponadto z pewnością nie zabraknie wskazówek, jak odnieść sukces z chińskim jedzeniem.
Wieczór zakończy się wspólnym posiłkiem z tego, co wspólnie przygotowaliśmy oraz kieliszkiem szampana lub herbaty.
Jeśli nie możesz wziąć udziału w kursie, musisz anulować nie później niż tydzień przed kursem. Po tym terminie bilety nie będą mogły zostać zwrócone. Udział w kursie można jednak przenieść na inną osobę.
Aby dowiedzieć się więcej o Karin Lei odwiedź chopstickstories.se lub karinlei na Instagramie
Potrawy, które będziemy gotować będą zawierać mięso, ryby, mąkę pszenną i inne składniki. Niestety nie ma możliwości dostosowania menu.
Zdjęcie: © Campher, książka Dumplings & other dim sum