Salt, socker och vinäger - Olle T Cellton
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200


-
Informacje o produkcie
-
W KitchenLab lubimy Olle Celltona. Cieszymy się, że są szefowie kuchni, którzy bezwstydnie pozwalają wiedzy i jakości przenikać wszystko, co robią, szefowie kuchni, którzy nie żyją dla sławy telewizyjnej, ale priorytetowo traktują ekspresję kulturową, jaką jest gastronomia. Olle wie, co robi i widać to na każdej stronie tej książki.
Tak Olle opisuje filozofię, która doprowadziła do powstania tej książki: "Kiedy jestem pytany, co charakteryzuje moje gotowanie, zwykle odpowiadam, że gotuję jedzenie, które większość ludzi mogłaby bardzo dobrze ugotować w domu - ale tego nie robi. Moje jedzenie zależy od rzeczy, które robiliśmy miesiące wcześniej. Czasami z wieloletnim wyprzedzeniem. Budujemy spiżarnię, która daje nam większy wybór w przyszłości, przeważnie nie mając pojęcia, do czego będzie używana. Jedzenie, które jest najlepsze po roku lub dłużej, kiedy wszystkie pory roku zostały wykorzystane.
Dla mnie, jako szefa kuchni, robienie marynat, terrin i dżemów stało się całkiem naturalne. To jedna z najważniejszych części mojego gotowania. Restauracja PatéPaté w Kopenhadze nie odniosłaby takiego sukcesu, gdybyśmy nie robili naszych słynnych pasztetów i terrin, w 19 Glas na Starym Mieście miałem słoiki z różnymi marynatami i dżemami w całej kuchni w piwnicy, a pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem, kiedy zacząłem pracę w restauracji Niklas, było solenie cytryn i robienie galaretek z ostatnich dzikich jabłek w sezonie.
Kiszenie żywności solą, cukrem i octem (i octem) jest zgodne ze starymi metodami i tradycjami. Robiono to na całym świecie jako sposób na przetrwanie. Dzięki dzisiejszemu sprzętowi nie zawsze musimy przestrzegać przepisów dotyczących konserwacji, ale możemy robić to, co uważamy za najlepsze."
"Inspirująca i przydatna książka kucharska."
Gourmet
"Idealna książka dla tych, którzy chcą dowiedzieć się więcej."
Svenska Dagbladet
"Wszystko wydaje się niesamowicie dobre!"
Allt om Mat
Olle T Cellton dorastał w Malmö i zaczął pracować w restauracjach w młodym wieku. Po ukończeniu szkoły gastronomicznej pracował w Malmö, Edynburgu, Londynie, Kopenhadze, San Francisco, a obecnie jest szefem kuchni w restauracji Niklas Ekstedt w Sztokholmie. Jego międzynarodowe doświadczenie dało mu charakterystyczny styl i szeroką perspektywę gotowania z solidną wiedzą na temat rzemiosła kuchennego. Zamiłowanie Olle do konserwowania wszelkiego rodzaju produktów jest widoczne zarówno w jego menu w Niklas, jak i w jego spiżarni w domu w Västerhaninge.
Język: szwedzki
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.