DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Salt, socker och vinäger - Olle T Cellton

107
1355-12304
 
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • W KitchenLab lubimy Olle Celltona. Cieszymy się, że są szefowie kuchni, którzy bezwstydnie pozwalają wiedzy i jakości przenikać wszystko, co robią, szefowie kuchni, którzy nie żyją dla sławy telewizyjnej, ale priorytetowo traktują ekspresję kulturową, jaką jest gastronomia. Olle wie, co robi i widać to na każdej stronie tej książki.

      Tak Olle opisuje filozofię, która doprowadziła do powstania tej książki: "Kiedy jestem pytany, co charakteryzuje moje gotowanie, zwykle odpowiadam, że gotuję jedzenie, które większość ludzi mogłaby bardzo dobrze ugotować w domu - ale tego nie robi. Moje jedzenie zależy od rzeczy, które robiliśmy miesiące wcześniej. Czasami z wieloletnim wyprzedzeniem. Budujemy spiżarnię, która daje nam większy wybór w przyszłości, przeważnie nie mając pojęcia, do czego będzie używana. Jedzenie, które jest najlepsze po roku lub dłużej, kiedy wszystkie pory roku zostały wykorzystane.

      Dla mnie, jako szefa kuchni, robienie marynat, terrin i dżemów stało się całkiem naturalne. To jedna z najważniejszych części mojego gotowania. Restauracja PatéPaté w Kopenhadze nie odniosłaby takiego sukcesu, gdybyśmy nie robili naszych słynnych pasztetów i terrin, w 19 Glas na Starym Mieście miałem słoiki z różnymi marynatami i dżemami w całej kuchni w piwnicy, a pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem, kiedy zacząłem pracę w restauracji Niklas, było solenie cytryn i robienie galaretek z ostatnich dzikich jabłek w sezonie.

      Kiszenie żywności solą, cukrem i octem (i octem) jest zgodne ze starymi metodami i tradycjami. Robiono to na całym świecie jako sposób na przetrwanie. Dzięki dzisiejszemu sprzętowi nie zawsze musimy przestrzegać przepisów dotyczących konserwacji, ale możemy robić to, co uważamy za najlepsze."

      "Inspirująca i przydatna książka kucharska."
      Gourmet

      "Idealna książka dla tych, którzy chcą dowiedzieć się więcej."
      Svenska Dagbladet

      "Wszystko wydaje się niesamowicie dobre!"
      Allt om Mat

      Olle T Cellton dorastał w Malmö i zaczął pracować w restauracjach w młodym wieku. Po ukończeniu szkoły gastronomicznej pracował w Malmö, Edynburgu, Londynie, Kopenhadze, San Francisco, a obecnie jest szefem kuchni w restauracji Niklas Ekstedt w Sztokholmie. Jego międzynarodowe doświadczenie dało mu charakterystyczny styl i szeroką perspektywę gotowania z solidną wiedzą na temat rzemiosła kuchennego. Zamiłowanie Olle do konserwowania wszelkiego rodzaju produktów jest widoczne zarówno w jego menu w Niklas, jak i w jego spiżarni w domu w Västerhaninge.

      Język: szwedzki
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl