Nopi zawiera ponad 120 najpopularniejszych dań z innowacyjnej londyńskiej restauracji Yotama Ottolenghiego o tej samej nazwie. Została napisana we współpracy z długoletnią szefową kuchni Nopi, Ramael Scully, która wnosi swój charakterystyczny azjatycki akcent do tego, co dla wielu z nas jest już znaną kuchnią Ottolenghiego. Niezależnie od tego, czy jesteś stałym bywalcem Nopi, który chce poznać sekret swojego ulubionego dania, czy fanem Ottolenghiego, który chce spróbować gotowania w stylu restauracji, jest to zbiór przepisów, które zainspirują, rzucą wyzwanie i zachwycą Ciebie i Twoich gości. Wszystkie przepisy zostały zaadaptowane i umożliwione domowym kucharzom do odtworzenia w domu. Różnią się one stopniem złożoności, więc każdy znajdzie tu coś dla siebie. Książka zawiera dania, które fani Ottolenghiego już rozpoznają, takie jak przystawka z bakłażana z czarnym czosnkiem lub pieczona dynia ze słodkimi pomidorami. Ponadto istnieje wiele dań, które będą wyzwaniem dla domowego kucharza, ponieważ pozwalają odtworzyć niektóre z charakterystycznych dań restauracji w domu, takie jak krokiety wołowe lub perski ryż miłości. Podzielona na rozdziały dotyczące przystawek i dodatków, ryb, dań mięsnych i warzywnych, deserów, brunchu, przekąsek i koktajli, Nopi sprawia, że łatwo zaprojektować menu na każdą okazję i do każdego celu.
Waga: 1,70 kg
Wymiary: 20 × 28 cm
Format: Twarda oprawa
Język: Angielski
ISBN: 9780091957162
Język: angielski