DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Kuchnia modernistyczna: Sztuka i nauka gotowania

1903
1399-10676
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 1 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Ring +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking to prawdopodobnie najbardziej wszechstronna książka o sztuce gotowania, jaką kiedykolwiek opublikowano. Jakość zdjęć, przepisów i przygotowania jest bezkonkurencyjna, ale ilość jest również imponująca; rozłożona na sześć książek (z których jedna jest wodoodporna ze względu na warunki kuchenne) i 2438 stron, łączy w sobie odkrycia naukowe dotyczące chemii żywności, warunków fizycznych, wiedzy o surowcach, fantastycznych przepisów i oszałamiająco pięknych zdjęć.

      Głównym i inicjatorem tego gigantycznego projektu jest Nathan Myrvold, doktor fizyki teoretycznej i matematycznej oraz szef kuchni wyszkolony w Paryżu. Myhrvold, który przez wiele lat był dyrektorem ds. technologii i głównym strategiem w Microsoft, postanowił przeznaczyć część swoich ciężko zarobionych milionów dolarów na stworzenie książki, która przebije wszystko inne. Projekt rozpoczął się w 2006 roku, a jego realizacja zajęła ekipie 50 osób i 14 niezależnym weryfikatorom faktów aż do marca 2011 roku, kiedy to na półki sklepowe trafił pierwszy druk.

      Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking zawiera dogłębne wyjaśnienia chemii żywności i fizycznych procesów gotowania. Książki są w języku angielskim.
      “Ta książka zmieni sposób, w jaki rozumiemy kuchnię.”
      —Ferran Adrià

      “Najważniejsza książka w sztuce kulinarnej od czasów Escoffiera.”
      — Tim Zagat

      “Fascynujący przegląd technik nowoczesnej gazo×tronomii.”
      — Heston Blumenthal

      “Niesamowite! Niezrównana pod względem zakresu i głębi.”
      — Wylie Dufresne

      “Książka kucharska, która zakończy wszystkie książki kucharskie.”
      — David Chang


      Język: angielski
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 9780982761007C EAN: 9781734386141
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl